Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

Arcok a Futóklubból

2012.08.14. 14:35 Honey91

Lassan másfél év telt el azóta, hogy belecsöppentem ebbe a futóvilágba. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ismerek meg ilyen sok embert, akik a mindennapjaim részeseivé váltak. Közös futások, beszélgetések, kajálások, röhögcsélések, közös szülinap ünneplések stb. De vajon kik ők és mit csinálnak, amikor nem a margitszigeti futóklubban rontják a levegőt?

Nézzünk egy átlagos szerdai Futóklubot: néhány Nike diáknagykövet sertepertél a regisztráló pultnál (ismertebb nevükön, ahogy Sanyosz mondaná, az "ámbásszádorok"), karszalagot és matricát osztogatnak, általában hangosan beszélgetnek és nevetgélnek. Ezek vagyunk mi, a következő képen Luckó, Mesi és JENNI. :)

heni_arcok_1.jpg

De vajon tudjuk-e, hogy Mesikének már van egy diplomája és már a masterst tapossa? Vagy hogy Eszter nemsokára a tulipánok földjére költözik, illetve miért is hívnak engem Henicsíttának? (Ez számomra is teljesen érthetetlen!) És azt tudtátok, hogy a mi David Guettánk évekig latin táncolt? Azt hiszem, mindenki tudja, kiről beszélek. :D

Ha beljebb lépünk, egyből feltűnik valaki, aki mikrofonnal a kezében mászkál. Igen, ő lesz Markocsán "MCM" Sanyosz, aki elmondása szerint mindig is utált a középpontban lenni és szerepelni. Ahhoz képest, valljuk be, egész jól csinálja.

heni_arcok_2.jpg

Sanyosz mellett megtaláljuk a többi edzőt, akik segítenek edzéstervet írni, és lelket öntenek belénk, ha épp feladni készülnénk. Például Köteles "kötél" Gábor, aki főállásban is életmód tanácsadóként dolgozik.

heni_arcok_3.jpg

Persze vannak itt olyan arcok is akiket nem a munkájuk köt ide, hanem kizárólag a futás öröméért járnak. Vegyük az egyik futónkat, aki Japánból származik, már évek óta Magyarországon él, de 2 hónapja, amióta értesült a Futóklubról, nem telik el hét, hogy ne lenne itt.

heni_arcok_4.jpg

Nagyon kedves fazon, aki azt mondta, hogy 2-3 év alatt tanult meg nagyjából magyarul. Ez azt jelenti, hogy a megtanult magyar szavakat pakolgatja egymás után, és egész jól megy neki, vagyis inkább biztosan, hiszen magyar felesége van, úgyhogy valamit jól csinál.

Szerintem nincs olyan ember, akit, ha lejön hozzánk a futóklubba, ne csapna homlokon egy vaku, ami Szász "Szasza" Norbi fényképezőgépéből származik. Ő a Futóblog egyik szerzője, specialitása a trail és mellesleg fotózik is.

heni_arcok_5.jpg

Hogy miért fotóz állandóan, folyamatosan, megállás nélkül futókat? Egy futás közben szerzett sérülése miatt kezdte, és már a felépülés után sem bírta abbahagyni.

Mi a helyzet a cipőtesztes fiúkkal? Ők azok, akik mindenki cipőméretét tudják, és kb 1 mp alatt találnak meg egy pár cipőt a buszban lévő 300 közül. Másért is elismerés: Zsíros Peti (a képen középen) junior országos 2. helyezett volt curlingben (nem is annyira rég), illetve biztosan sokan tudják azt is, hogy Knipl István (jobbra) 28 éve az 1 mérföldes táv országos csúcstartója. Malonovits "Malo" Józsi meg egyszerűen csak egy őrült futó.

heni_arcok_6.jpg

Folytathatnám érdekes nevekkel, mint Bitliszbá vagy DaMartian és így tovább. Majd folytatjuk is, mert kimeríthetetlen a fura figurák tárháza. És mi a legjobb? Hogy egyre többen lehetünk részesei ennek. Gyertek, csatlakozzatok!

Címkék: arcok futóklub cipőteszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása