Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

A titokzatos Nike "kamion"

2012.09.11. 09:15 MSErun

Mit is rejt az a piros kisbusz?

A legtömörebb válasz erre: 180-200 pár Nike futócipőt.

mesi_busz.jpg

Ez az elsőre nagyon feltűnő, Fiat Ducatoba bújtatott cipőtesztes kisbusz járja az országot rendezvényről rendezvényre. Leggyakoribb előfordulási helye a margitszigeti futóklub.

Aki még sosem találkozott ezzel a csodabusszal, annak röviden bemutatnám. Képzelj el egy buszt, fesd be pirosra, alakítsd át az utasteret egy több keréken járó cipőbolttá és adj hozzá két kedves, segítőkész fiatalembert.

A speciálisan erre a célra kialakított busz az Egyetemi Szerdák meghatározó részévé vált már több hónapja. Azok, akik még kicsit bátortalanabbak cipővásárlás terén, vagy eddig azt sem tudták, mi a pontos különbség a futócipő és a hagyományos sportcipő között, azok bátran közelítsék meg a tesztbuszt. A teljesség igényével az alábbi típusok közül választhattok: Pegasus, Vomero, Glide, Eclipse, Zoom Elite, Structure, Free 4.0, Free 5.0. A képen az utolsó 2 modellt láthatjátok fiú és lány változatban:

mesi_cipok.jpg

Számos ruházati terméket is megismerhettek közelebbről, például dzsekiket, pólókat és shortokat. Emellett a Sportbandet is szemügyre lehet venni. Ha valakinek ezzel kapcsolatban kérdése lenne, kérdezze bátran a srácokat.

mesi_geza.jpg

A cipők kipróbálása díjmentes, csupán egy fényképes igazolvány kell letétként, hogy még véletlen se fussunk haza a tesztelt cipőben. Ha még tanácstalanok vagytok, hogy melyik cipőt vigyétek el egy körre, akkor már a fentebb említett fiatalemberek segítenek. Feltesznek pár futással kapcsolatos kérdést: milyen terepen szoktatok futni, mekkora távokat, van-e lúdtalpatok, problémás-e a térdetek. Így ha választ adtatok ezekre a kérdésekre, akkor lehet, hogy mégsem a falról kinézett csini kis rózsaszínt/neont kapjátok tesztelésre. Mert itt nem a szín számít. Nagyon fontos, hogy mi van a lábatokon, ezért a divat legyen csak másodlagos.

Fontos szót ejteni a cipők tisztításáról is. Minden egyes használat után a cipőket egy speciális fertőtlenítő spray-vel tisztítják, majd bizonyos időközönként pedig egy alapos tisztításon esnek át.

Akit nem győztem meg írásban, jöjjön el és nézze meg most szerdán is közelebbről a cipőket. Várunk titeket! :)

Címkék: busz leírás cipőteszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása