Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

We run Zagreb 2012!

2012.10.10. 16:33 dzsenaj

Kis csapatunk fele szeptember utolsó hétvégéjét Horvátországban töltötte. A tervezett közös horvátországi nyaralás ugyan nem jött össze, most sikerült eljutnunk a Balkán-félszigetre. Több szempontból is különleges volt ez a pár nap, hiszen augusztus végén Bredába költöző Eszterkénk is csatlakozott hozzánk, Johnynak ez volt az utolsó szabad hétvégéje a Hollandiába költözése előtt és nem utolsó sorban, most rendezték a Nike Run Zagreb 2012 elnevezésű futóversenyt!

zagreb_1.jpg

Csütörtökön délben érkeztünk meg Zágrábba, ahol Ana-Marija fogadott minket, a horvát Niketól, aki a kint létünk alatt végig segítségünkre volt. Beköltöztünk a 4 napig otthonunkként szolgáló hostelbe, aztán elindultunk feltérképezni a várost, és hová máshová vezethetett volna az első utunk, mint a Nike Store-ba! :)

Az biztos, hogy nem unatkoztunk a pár nap alatt, volt palacsintasütés, tortilla készítés, bundáskenyér készítés, rengeteg Jungle speed párbaj, arborétum látogatás, némi iszogatás, bulizás, nosztalgiázás és rengeteg nevetés.

Szombaton végre elérkezett a kint tartózkodásunk fő momentuma, a Run Zagreb! A futást Zágráb külvárosában rendezték, a Jarun-tó körül, ami egyébként kajak-kenu versenyeknek szokott otthont adni. Mikor kora délután megérkeztünk, a rajtközpont már tele volt fekete Run Zagreb-es pólóba öltözött emberrel, páran cipőt teszteltek (a mi cipőtesztes kamionunkkal ellentétben nekik egy retro kisbuszuk van, és csupán 3 féle cipőből választhattak a tesztelni vágyók!), majd fél 5 környékén megkezdődött a futásra hangolódás a közös bemelegítéssel.

zagreb_3.jpg

5 körül mi is elfoglaltuk a helyeinket a rajtzónákban, és míg Somci, Johny és Fruzsi a tömeg elejére állt, mi Eszterrel, Henivel és Luckóval a középmezőnyt választottuk. Mint később kiderült a horvátok nincsenek igazán tisztában a rajtzónák lényegével, hiszen összevissza álltak be az emberek, és annak ellenére, hogy kellemes, minden pillanatot kiélvezős tempóban futottunk, folyamatosan előztük az embereket, akik 6,30 - 7-es ezrekkel magabiztosan álltak be a mezőny elejére.

Fura volt számunkra, hogy többen már 300-500m után (!) elkezdtek sétálni. De ami még meglepőbb volt, hogy nem szeretnek futócuccban futni, technikai futópólót csak a Nike alkalmazottakon láttunk. Annál több emberen volt farmer és egyéb utcai nadrág, és magas szárú deszkás cipő. Visszagondolva, a 4 nap alatt egyszer sem láttam Zágráb utcáin futót, pedig elég sok helyre ellátogattunk.

zagreb_4.jpg

A futást egyébként nagyon élveztük, mire visszaérkeztünk, a rajtközpontban a színpadon már elkezdődött egy koncert (ahol az énekes valamiért dobozzal a fején énekelt), szépen lassan szállingóztak vissza az emberek. Az estének itt korántsem volt vége, levezetésképpen még buliztunk egyet a belvárosi VIP klubban.

Igazán kellemes napokat töltöttük Horvátországban, és jó volt, hogy ha nem is teljes létszámmal, de együtt volt a csapat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha teheti, látogasson el a következő zágrábi futásra, biztos nem fogja megbánni. Mi legközelebb novemberben, Hollandiában egyesülünk, és ha lesz lehetőségünk, akkor ellátogatunk egy amsterdami futásra is!

Címkék: beszámoló futóverseny zágráb We Run

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása