Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

Fussuk le a villamosokat!

2013.02.10. 10:25 MSErun

Volt egy srác, aki már a tavaly nyári kenesei Közgáz Évzáró Fesztiválon is nagyon lelkesen jött futni 30 fokban, feltételezhetően kicsit másnaposan. :) Futott már pályafutása során félmaratont és maratont is!

bkv_futok.jpg

Nem sokkal később kiderült, hogy a srác nem kicsit futóbolond, és társul mellé még egy. A fiúk legkedveltebb hobbija a villamosvonalak lefutása. Hogy ennek valami nyoma legyen, elindították a BKV Futás blogot. Eddig a 25 útvonalból 9-et teljesítettek már.

A bejegyzéseket olvasva egy kicsit olyan érzésem volt, mintha egy nyugdíjas BKV-alkalmazottat hallgatnék, ahogy a villamosok történetéről mesél.

"A 19-es villamos számjelét a 41-es és a 49-es villamos utolsó számjegyeiből kapta, mivel a vonal első szakasza (Batthyány tér - Móricz körtér) a 41-es villamos útvonalával, a második szakasza (Móricz körtér - Kelenföldi pályaudvar) pedig a 49-esével egyezik meg."

Persze az egyébként rendkívül részletes bejegyzéseket az ilyen fajta érdekességek csak humorosabbá teszik. az Az élménybeszámolóikban megtalálhatóak a következő adatok minden esetben: a két végállomás neve, megállók száma és a menetidő. A legaranyosabb az, ahogy a végén kikalkulálják, hogy a villamos mennyivel volt gyorsabb náluk.

karacsonyi_2.jpg

6 km-t piros lámpák, hideg és turistacsoportok által kialakított akadályok ellenére 31 perc alatt megtenni, mindenféleképpen dicséretes. Lehet hozzájuk bátran csatlakozni! Ha végre rendbe jön a térdem, egy teljes útvonalat nem is biztosan, de pár megállót biztosan lefutok a srácokkal.

Nektek van kedvenc villamos útvonalatok? Kövessétek őket a Facebookon is!

Címkék: budapest futás villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.