Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

Aktív tavaszi héten vagyunk túl

2013.04.14. 20:52 somsom

A Margitszigeti Nike Futóklub április eleji szezon váltásával mi is kiköltöztünk a szigetre, így minden nap találkozhattok velünk is. Múlt héten a Szerdai Futóbuli kivételével, amikor mindenki kint volt, a srácoké volt a főszerep, hétfőn Deni, kedden én, csütörtökön Bence várta a futópajtikat.

A keddi napon a BGF-en volt a Futó Aktívkodás #1, ha lehet ilyet mondani, mert egy izgalmas tájfutást varázsoltunk a Külker campusára. Jenni volt a főnök természetesen, ezt írja:

soma_ub_gps.jpgAz időjárás végül megkönyörült rajtunk, és ugyan hűvös, borult időnk volt, de az eső nem esett. A Mákony (Mátyásföldi Kollégiumi Napok) sportnapján 13-an látogattak el hozzánk a tájékozódási futásra, ahol 9 állomást kellett érinteniük a Külker mellett található ligetben. Egyes állomásokon plusz feladatokat is kellett teljesíteniük, és ha megfelelő sorrendben haladtak, akkor egy UB feliratot rajzoltak fel a Nike+ GPS alkalmazással. Összességében sikeresnek mondhatom, hiszen az indulók élvezték a futást és van, aki már jelentkezett is az Fuss Balaton játékba, hogy bekerülhessen a BGF csapatába!

Én is ott voltam, zseniális a környezet, már tavaly is nagyon jó volt odamenni, bár az ELTE sem panaszkodhat egy-egy épülete földrajzi adottságai miatt.

A szerdai nap már sokkal összetettebben alakult, mert a Corvinuson volt a Futó Aktívkodás #2, és utána délután rongyoltunk át a Margitszigetre az idei első Szerdai Futóbulira. Hétfőtől csütörtökig tartott a K-kari napok, és ennek keretein belül egy több napos aktivitás. 13 csapat érkezett a standhoz, majd két főnek a Sóház mellett tábort vert Tesztbuszhoz kellett mennie további eligazításra. A 230m-es távot kell az 1,25-ös szintidőhöz minél közelebb teljesíteni, és mivel senki nem futócipőben érkezett, így adtunk is egyet lábukra.

soma_kozgaz_stand.jpg

A Kinect elég jól megmozgatta az embereket, komolyan, jelentkezzen az, aki kipróbált rajta bármilyen programot, és nincsen izomláza! A kidobóst szerették legjobban az emberek. Nagyon jópofa kis verseny volt, szerintem szerették az emberek, kár, hogy nem volt több csapat.

Fél 5-re mentünk át a szigetre, ahol elkezdtük felállítani a helyszínt az első szerdánkhoz. 17 órakor szokás szerint elkezdtek szállingózni az emberek, és annak ellenére, hogy másfél órával 5 előtt még esett az eső, majd 200-an jöttek futni velünk. Bemutatkozott a RobotRock is, innentől ők a zenefelelősök szerdánként, továbbá az új Free 5.0 cipők, amit MINDENKINEK ki kell próbálnia, annyira kényelmes!

Összességében tevékeny kis hetünk van, mindenki tudja a dolgát, megint pörög a gépezet.

Jövő héten folytatódik a kitelepülősdi, 16-án kedden a BME GTK sportnapjára, pénteken a SportPont Program első állomására, a Budapesti Fordulóra látogathattok el a Bodgánfy útra, a BEAC sporttelepre. Természetesen szerdán folytatjuk Futóbuli sorozatunkat. Jövő hétre ezúton szeretnék meleg, száraz sportolásra tökéletes időt kérni, köszi!

Címkék: tavasz egyetem ub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása