Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

Sok kicsi Balatonra megy!

2013.04.08. 13:21 JamesBonDeni

Matekozzunk egy kicsit. Amint már tudjátok, elindult a verseny, aminek eredményeként bekerülhettek a 10 db Nike VIP egyetemi csapatba, és egy óriási kaland keretein belül körbefussátok a Balatont. Ehhez a szükséges regisztráció után nem kell mást tennetek, csak gyűjteni a kilométereket a Nike+ alkalmazással. Gyűjteni a kilométereket...

deni_ub_2.jpg

Azért használom ezt a kifejezést, mert itt nem csak arról van szó, hogy ki hányszor tudja körbefutni a Margitszigetet. Sokan kezdő futóként csak 2-3 km-t tudnak egyszerre lefutni, vagy sérülés után is egy darabig csak ennyi a megengedett. Viszont kellő szorgalommal ők is nevetve lehetnek valamely csapat tagjai! Gondoljunk csak bele: egy tapasztalt futó átlagosan napi 8-10 km-t fut, és akkor már tényleg a core runnerekről beszélek, úgyhogy számoljunk 7-tel.

Reggel elmegyünk egy üdítő 2 km-es kocogásra, délután egy 3 km-es futás, majd este 2 megállóval hamarabb szállunk le a buszról és kocogunk 2 km-t. Vagy reggel 3, délután 3, este 1. De lehet 4+3 is idővel. A lényeg a rendszeresség és az akarat.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kocogás szinte ugyanolyan sebességű, mint a gyors gyaloglás. 8-9 perces kilométerekkel lehet gyalogolni, ami ráadásul aerob mozgás. E az egyik legjobb zsírégető módszer, tehát úgy is felfoghatjuk a dolgot, mint egy jó kis fogyókúra, amit ha végigcsinálunk, az eredmény mellett még a Balcsit is körbefuthatjuk 9 csapattársunkkal!

A lényeg, hogy mindenki gondolja át, miként tudna kis futásokat belecsempészni a napi programjába. Akár órák közben is mehet egy 1,5 km-es gyors gyaloglás, meg se izzadunk tőle, hamarosan pedig már 6 km-rel leszünk gazdagabbak!

Használjátok tehát a fantáziátokat és fussuk körbe együtt a Balatont! :)

deni_ub_1.jpg

Címkék: futás tippek ultrabalaton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása