Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

Pizsamás futás, plüssáradat

2011.10.17. 18:48 JamesBonDeni

Volt, aki úgy nézett ki, mintha most szabadult volna a börtönből, volt, aki egy kis állatkertet hozott magával, és volt, aki nyuszifülekben pompázott. Sok különböző ember, de egyben hasonlítottak: mindannyian pizsiben készültek kocogni egy jót, ugyanis október második péntekén került sor a Budapesti Éjszakai Futás, vagyis a BÉF 5. örömfutására a belvárosban.

Természetesen mi Utánfutók sem hiányozhattunk erről az eszméletlen hangulatú futóeseményről.

Soma egy irigylésre méltó, holdacskás és csillagos pizsamában érkezett, és óriási meglepetésére egy "ikerpizsivel" találta szembe magát, ezek után együtt is futották végig a 9 kilométert.

Mesi aranyos befont haja mellé magával hozta kedvenc piros-sálas rénszarvasát is. De nem ő volt ám az egyedüli, aki plüssállattal érkezett.

Maci, jegesmedve, koala, egérke, és még sok más kis kedvenc jött velünk Budapest utcáin. 

A közel 50 fős társaság sikítozva, ujjongva, kereplőzve, kolompolva indult el a Vörösmarty térről 22 óra magasságában. Az útvonalat már a rutinosabbak ismerték: a Deák teret érintve egészen a Nyugatiig, ott a körúton végig a Boráros térig, majd a Ráday és a Váci utcán keresztül vissza a kiindulópontba.

Az egészet az tette felejthetetlenné, hogy bármerre futottunk, a járókelők tapsoltak, fotóztak, videóztak minket mindenfelé. Jó volt látni, hogy mosolyt csaltunk az emberek arcára! Az Oktogonnál egy nagy csapat gimnazista sorfalat állt, kitették a kezüket, és mi végigpacsizva haladtunk el mellettük, miközben ujjongva bíztattak minket. Egy darabon "kísérőautónk" is lett, ugyanis egy kislánynak annyira megtetszettek a plüssmacik, hogy szülei vészvillogóval, dudálva követtek minket több kilométeren keresztül.

A futásnak nem az volt a lényege, hogy megdöntsük az egyéni rekordjainkat, hanem hogy a gyönyörű éjszakai Budapestet csodálva, kényelmes pizsamákban, véget nem érő nevetésben kocogjunk egy jót. Ez szerencsére így is történt, és már tűkön ülve várjuk a következő BÉF-et, ahol remélhetőleg még többen leszünk. De hogy mi lesz a témája, azt majd egy kicsit később áruljuk el!

Címkék: élménybeszámoló deni béf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása