Utánfutó blog

Utánfutó blog

Heni, Jenni, Mesi, Soma, Luca és Bence az Utánfutók! Ezen a blogon a futásról írnak és arról, miért jó a sport még egyetemistaként is.

Mi vagyunk az Utánfutók

Utánfutók a Facebookon is

  

A Nike Budapest Félmaraton kedvenc részei és buktatói

2012.08.17. 14:52 JamesBonDeni

A legutóbbi Nike+ Run Club: Szerdai futóbulin arról faggattam futótársaimat, hogy melyik rész volt a kedvencük a tavalyi félmaratonon, illetve mik azok a nehézségek, amik leginkább megnehezítették dolgukat a célig tartó úton. Mivel sokan TRIO-ban futottak legutóbb, nekik is hasznos lehet egy-két tipp, hiszen idén is lesz lehetőség hármasban teljesíteni a távot. Biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik egy másik szakaszt futnának majd, de ha valaki beleszeretett a már jól ismert terepbe, akkor szívesen visszatér arra a részre.

Ami számomra nyilvánvaló volt, hogy mindenki megemlíti a rajt és a cél felejthetetlen hangulatát. A Hősök tere és a Városliget látnivalói felejtetik a kezdeti izgalmakat, ellazítják a futókat, a végén pedig elterelik a figyelmet az ólomnehéz lábakról és levegőkapkodásról.

deni_hm_1.jpg

Sokan szeretik az Andrássy utat, de más-más okból kifolyólag. Többen említettétek, hogy milyen jó ott az út és mekkora a hangulat, hiszen akkor még egyben van a mezőny. Volt, akit az építészeti remekművek ejtenek ámulatba és bizony voltak hölgyek, akik kapásból elegáns boltok neveit kezdték el sorolni.

deni_hm_2.jpg

Kedvenc részek között volt a két híd is: a Lánchídról csodálhatjuk a Budai Várat, míg a Szabadság hídról a Gellért-hegyen kívül a Corvinus Egyetem és a BME épületeit. Ez utóbbi kettő elől újult erővel futnak majd el sorstársaim. Arra az erőre szükség is lesz, hiszen a két rakpart, főleg a pesti nagy melegben egyenesen rémálom. A forró beton csak úgy nyomatja ránk a szaunákat meghazuttoló meleget, és hiába a Halászbástya vagy a Parlament, csak enyhíteni tudnak a spártai körülményeken.

deni_hm_3.jpg

Ezek után már mindenkiben az motoszkál, hogy már több, mint a fele megvan, ha más nem hason csúszva is beérek! Egy kis nehezítés a dologban még a nyugati felüljáró, ami elég combos, de ha úgy vesszük; ahova fel kell mászni, onnan csak le kell majd gurulni!

deni_hm_4.jpg

Az utolsó kilométerek már csak arról szólnak, hogy kiben mennyi maradt, aki szeretné meghúzza a végét, lesznek, akik a már említett "hason csúszós" módszert alkalmazzák, de ami biztos, hogy a végén mindenki eufórikus állapotba kerül majd!

deni_hm_5.jpg

(Deni ezen a ponton még belinkelt egy PowerSongot a cikkhez "mehetne alá" jelleggel, de a lap szerkesztője felülbírálta a döntést és helyette a saját választását, a Matrix & Futurebound – All I know című számát linkeli be remélve, hogy mindenkinek, aki szereti.)

Címkék: tippek félmaraton Budapest

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása